Loading...

Expressz ajánlott!


29: Expressz ajánlott! zoom-in

Eredeti cím: Prioritaire

Fordította: Kertész Judit (2003)

ISBN 978-963-206-853-X

130×197 mm

184 oldal

keménytábla, cérnafűzött

29: Expressz ajánlott!

Eredeti cím: Prioritaire

Fordította: Kertész Judit (2003)

ISBN 978-963-206-853-X

130×197 mm

184 oldal

keménytábla, cérnafűzött

Tüneményes levélregény a vágyról, az erotikus képzeletről és a szerepjáték végzetes következményeiről. Egy fiatal dán lány Párizsban meglátja egy francia festő képét. A festmény olyan elementáris hatást gyakorol rá, hogy köszönetképpen küld egy képeslapot a festőnek. Ez a kezdete az egyre érzékibbé váló levelezésnek…

Kritika | Ajánló

magyar

ekultura.hu

Iselin C. Hermann a Polar Könyvek kiadásában

Expressz ajánlott! <


Iselin C. Hermann


Iselin C. Hermann kalandos úton jutott el az irodalomig: színiiskolába járt, majd akrobatának tanult Franciaországban − saját bevallása szerint a mai napig tud kötélen táncolni –, ezután egy koppenhágai színház társulatában rendezett és játszott, majd bölcsésztudományi tanulmányai és könyvkiadói szerkesztői munkája után első regényével az Expressz ajánlott-talberobbant a mai dán irodalomba. Regényét 14 nyelvre lefordították, köztük magyarra is. Azóta több gyerekkönyve és regénye is megjelent hazájában.

Az Expressz ajánlott tüneményes levélregény a vágyról, az erotikus képzeletről és a szerepjáték végzetes következményeiről.

Egy fiatal dán lány Párizsban meglátja egy francia festő képét. A festmény olyan elementáris hatást gyakorol rá, hogy köszönetképpen küld egy képeslapot a festőnek. Ez a kezdete az egyre érzékibbé váló levelezésnek, mely egyben kifinomult játék is két szenvedélyes ember között. A játék a tűzzel kezd egyre veszélyesebbé válni, s egy napon már nincs visszaút: megbeszélik, hogy találkoznak.


Kertész Judit


Jó néhány évtizede fordítok főleg skandináv nyelvű szépirodalmi műveket, melyek közül talán legjelentősebb Karen Blixen mára már szinte teljes életműve, de nagyon fontosak számomra olyan kiemelkedő mai szerzők is, mint Dag Solstad vagy a lassan világirodalmi sikert elért Vigdis Hjorth.


Kertész Judit fordításai a Polar Könyvek kiadásában

Anya meghalt?

A hagymától kicsordul a könnyünk

Karnevál

Henrik Falk

Utazás a Dunán

A tanárnő dala

Utolsó történetek

Örökség

A Lomonoszov-hátság

Angyalok bosszúja

Piazza Bucharest

Ehrengard

A sors anekdotái

Hét fantasztikus történet

Popzene Vittulából

Mesék és történetek felnőtteknek

A mellékszereplő pillanata

Expressz ajánlott! <

Éva & Ádám

Virginia

Téli regék

Kislord

Hitelezők

A halhatatlan történet

Babette lakomája

Top