Loading...

Via naturalis - üvegművészet


45: Via naturalis - üvegművészet zoom-in

-20% = 2000 Ft db

ISBN: 978-615-5866-13-5

Méret: 145X145mm

Terjedelem: 48 oldal

Kivitel: kartonált, füles, ragasztókötött Színes képekkel illusztrált

45: Via naturalis - üvegművészet

-20% = 2000 Ft

ISBN: 978-615-5866-13-5

Méret: 145X145mm

Terjedelem: 48 oldal

Kivitel: kartonált, füles, ragasztókötött Színes képekkel illusztrált

A többek között Ferenczy Noémi-díjjal kitüntetett üvegművész a szecesszió forma- és színvilágából kiinduló, egyéni hangú, a természet által inspirált, növényi motívumokat és más természeti formákat, színeket idéző hutaüvegeket készít. Festményként fogja fel az üveg felületét, nagy mesterségbeli tudással kezeli az üveget.

Nemzetközi és hazai, egyéni és csoportos kiállításai az üvegművészet ünnepei. A kiadványban számos műalkotásának bemutatása mellett vall egyéni látásmódjáról, bevonva az olvasót az alkotás és az elkészült mű csodájába.

„Arra a kérdésre, hogy fontos-e a művészet az életünkben, egyértelmű igennel nem lehet válaszolni. Csak a boldog, kiegyensúlyozott ember tud örülni valaminek. Aki éhes, annak kenyér kell. A hajléktalannak otthon. A magányos, szomorú embernek egy társ vagy egy jó barát. Egyikük sem tudna mit kezdeni egy üvegedénnyel. Úgy gondolom, a művészettel nem lehet pótolni, megoldani, orvosolni dolgokat. A művészet önmagáért van – ajándék nekünk.

A természet kimeríthetetlen forrásom az alkotásban, mert önzetlenül hagyja, hogy szabadon felhasználjam gazdag szín- és formavilágát, és kedvemre komponáljam velük tárgyaimat. Nem kér szerzői jogdíjat. Hálás vagyok azért, hogy benne élhetek, hogy otthonom, hogy gondozza, gyógyítja, élteti és rendben tartja gondolataimat és érzelemvilágomat.” – Részlet a könyvből

Smetana Ágnes a Polar Könyvek kiadásában

Via naturalis - üvegművészet <


Smetana ÁgnesTop